stormscreative

workshops

Workshops brushlettering & handlettering

Back to All Events

Handlettering bij Atmosfaere (Lier)

  • Atmosfaere Antwerpsestraat 133 2500 Lier Belgium (map)
© Stijn Willems - Locatie: Het KAF

© Stijn Willems - Locatie: Het KAF

Wat is handlettering?
Handlettering is een tak binnen de grafische vormgeving waarbinnen je letters, woorden en zinnen vormgeeft met de hand. Kalligrafie is het niet, handlettering is méér. Want je schrijft je letters niet, je tekent ze uit. Sierlijk met een zwier, strak en statig, of dynamisch met een knipoog, je zet je favoriete stijl – letterlijk – naar je hand.

Hoe ziet de workshop eruit?
Na een introductie over handletters, decoratievormen en materiaalkeuze oefen je een aantal tekentechnieken. Nadien vertrek je van een leeg blad en leer je hoe je een zelfgekozen quote omzet naar een mooi ontwerp. Je hebt enkel potlood, gom, pen en papier nodig, je computer mag je thuislaten. Heb je een specifieke stijl op Pinterest of Instagram gespot? Neem gerust een voorbeeldje mee. Na vier uur workshop heb je je persoonlijke boodschap in handen en krijg je een werkboekje met tips en tricks mee om thuis verder aan de slag te gaan.

Is het wel iets voor mij?
Heb je al sinds je kindertijd geen potlood meer vastgenomen? Kom gerust af. Of ben je een grafisch vormgever die een nieuwe techniek wil aanleren? Ook meer dan welkom. Als je zin hebt om iets bij te leren over de mogelijkheden van letters tekenen, om met verschillende pennen aan de slag te gaan, en vooral om met een hapje en een drankje een gezellige namiddag of avond te beleven, dan is deze workshop iets voor jou.

De workshop duurt vier uur en kost 69 euro: materiaal, werkboekje en stift inbegrepen. Klik hier om je in te schrijven en voor meer informatie.

Earlier Event: September 1
Brushlettering workshop De Kwekerij
Later Event: March 17
Brushlettering bij Atmosfaere (Lier)