stormscreative

workshops

Wat is handlettering?
Handlettering is een tak binnen de grafische vormgeving waarbinnen je letters, woorden en zinnen vormgeeft met de hand. Kalligrafie is het niet, handlettering is méér. Want je schrijft je letters niet, je tekent ze uit. Sierlijk met een zwier, strak en statig, of dynamisch met een knipoog, je zet je favoriete stijl – letterlijk – naar je hand.

 

Hoe ziet de workshop eruit?
Na een introductie over handletters, decoratievormen en materiaalkeuze oefen je een aantal tekentechnieken. Nadien vertrek je van een leeg blad en leer je hoe je een zelfgekozen quote omzet naar een mooi ontwerp. Je hebt enkel potlood, gom, pen en papier nodig, je computer mag je thuislaten. Heb je een specifieke stijl op Pinterest of Instagram gespot? Neem gerust een voorbeeldje mee. Na vier uur workshop heb je je persoonlijke boodschap in handen en krijg je een werkboekje met tips en tricks mee om thuis verder aan de slag te gaan.

 

Is het wel iets voor mij?
Heb je al sinds je kindertijd geen potlood meer vastgenomen? Kom gerust af. Of ben je een grafisch vormgever die een nieuwe techniek wil aanleren? Ook meer dan welkom. Als je zin hebt om iets bij te leren over de mogelijkheden van letters tekenen, om met verschillende pennen aan de slag te gaan, en vooral om met een hapje en een drankje een gezellige namiddag of avond te beleven, dan is deze workshop iets voor jou.

Back to All Events

Lettering workshop Plek Leuven

Mooie handgetekende letters zie je tegenwoordig overal. In magazines, raamtekeningen en op Instagram wemelt het van de mooie handschriften en tekeningen. In deze workshop leren we je hoe je zelf aan de slag gaat met al die mooie letters. We starten met een leeg blad en werken rond materiaalkeuze, brushlettering en ontwerp. We tekenen woorden opnieuw en opnieuw tot een mooi resultaat bekomen wordt en je je eigen gekozen quote netjes in een origineel ontwerp kan gieten. Er zijn geen beperkingen: stijlen combineren, illustreren, ... Het kan allemaal! Een computer is niet nodig. Met potlood, gom en papier komen we al heel ver.

De workshop duurt vier uur en kost 75 euro. Meer informatie (of inschrijven) kan je terugvinden op de website van PLEK onder 'workshops'.

Earlier Event: September 7
Lettering workshop Mechelen
Later Event: October 21
Lettering workshop Stanley/Stella