stormscreative

workshops

Wat is handlettering?
Handlettering is een tak binnen de grafische vormgeving waarbinnen je letters, woorden en zinnen vormgeeft met de hand. Kalligrafie is het niet, handlettering is méér. Want je schrijft je letters niet, je tekent ze uit. Sierlijk met een zwier, strak en statig, of dynamisch met een knipoog, je zet je favoriete stijl – letterlijk – naar je hand.

 

Hoe ziet de workshop eruit?
Na een introductie over handletters, decoratievormen en materiaalkeuze oefen je een aantal tekentechnieken. Nadien vertrek je van een leeg blad en leer je hoe je een zelfgekozen quote omzet naar een mooi ontwerp. Je hebt enkel potlood, gom, pen en papier nodig, je computer mag je thuislaten. Heb je een specifieke stijl op Pinterest of Instagram gespot? Neem gerust een voorbeeldje mee. Na vier uur workshop heb je je persoonlijke boodschap in handen en krijg je een werkboekje met tips en tricks mee om thuis verder aan de slag te gaan.

 

Is het wel iets voor mij?
Heb je al sinds je kindertijd geen potlood meer vastgenomen? Kom gerust af. Of ben je een grafisch vormgever die een nieuwe techniek wil aanleren? Ook meer dan welkom. Als je zin hebt om iets bij te leren over de mogelijkheden van letters tekenen, om met verschillende pennen aan de slag te gaan, en vooral om met een hapje en een drankje een gezellige namiddag of avond te beleven, dan is deze workshop iets voor jou.

Back to All Events

Lettering workshop Het atelier van Eva v.

  • Het atelier van Eva V. 5 Zegelstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2140 Belgium (map)
foto.jpg

Ben jij ook zo'n fan van handgetekende woorden of quotes? Van boeken, raamtekeningen tot instagram: je komt ze overal tegen. Voor handlettering is niet alleen techniek nodig, maar ook een gevoel voor letters. We tekenen woorden opnieuw en opnieuw tot een mooi resultaat bekomen wordt. Er zijn geen beperkingen: stijlen combineren, illustreren, ... Het kan allemaal! Een computer is niet nodig. Met potlood, gom en papier komen we al heel ver. Ook materiaal en brushlettering komen aan bod. Let wel op: handlettering is niet hetzelfde als kalligrafie. In tegenstelling tot kalligrafie, waar letters geschreven worden, gaat het bij handlettering om het telkens opnieuw tekenen van woorden en letters. De workshop is gericht op beginners, ervaring is dus niet nodig!

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.